Pe lângă imensa bucurie de a deveni mamă, prima sarcină mi-a dăruit și două rânduri de pete pe față. Stabilite frumos, mai mult sub ochiul drept decât cel stâng, și care mă scot din sărite în egală măsură.

Nu am fost niciodată o pistruiată, chiar dacă a fost și în viața mea o perioadă în care mi-aș fi dorit să fiu, de aceea când au apărut, am fost mai întâi surprinsă, după care m-am calmat când dermatologul mi-a zis…”hormonii…o să treacă pur și simplu” și după 9 ani ele nu au trecut nici simplu nici compus.

În acești 9 ani petele mele (nu mi se deschide gura să le spun pigmenți) au fost adevărați cobai de laborator. Eu am testat de toate, de la castraveți proaspeți, măști cu lămâie sau oțet,  pilling făcut la salon, tratament prescris de medic, alifii care îmi mâncau jumătate din buget sau creme de înălbire, absolut toate și-au găsit un rost pe fața mea.Cred că farmaciile nu au încă un produs pe care eu să nu-l fi încercat, mai ales după câteva zile însorite în care ele pur și simplu înfloresc.

Cât nu ar părea de paradoxal, cel mai bun efect l-am avut după oțetul de mere,fracționat cu apă, unu la doi,  care în schimb irită pielea feței și nu a ține mai mult (cel puțin la mine) de o lună, în rest au fost bani și nervi aruncați la gunoi.

Anul acesta la începutul verii, când ele încă se evidențiază mai puțin, mi-am procurat o cremă de la Avene cu un factor înalt de protecție solară, plus o pălarie cu boruri largi, chiar dacă omenirea nu a invetat încă un accesoriu pentru cap, să-mi stea și mie bine, dar pe la mijlocul lunii iunie petele au înflorit, și acum eu cred că ele îmi sfidează perseverența, căci am impresia că au luat un pic în “greutate”, devenind mai mari.

De mâine testez o nouă cremă de înălbire și mai nou un mix din ulei esențial Doterra, tămâie și lămâie, fără mari speranțe cei drept, în schimb cu emoția de a încerca ceva nou, deste prezultat …am să scriu tot aici.

Vă pup în suflet, în inimă și-n gând…Fabricat Acasă

*Poza e preluată de pe internet, dar este exact aceeași problemă!

Comentează