Anul acesta avem cea mai frumoasă campanie electorală, pentru că anul acesta e pentru prima dată când avem Doamne candidate la funcția de președinte al Republicii Moldova. Eu știu că pentru listele electorale 2016 nu a adus nici o inovație, în schimb eu, dacă sincer am fost uimită când am concluzionat că femeile nu doar s-au înscris în cursă pentru mult râvnita funcție de președinte al acestei țări, ele se și promovează sau sunt promovate. Eu nu am să vorbesc despre lacunele sau punctele forte din această campanie electorală, în acest caz ar trebui să mă adresez echipelor care stau în spate, eu astăzi mi-am propus să scriu despre femeile care ne zâmbesc de pe billboard-uri, la televizor sau pe rețelele de socailizare.

Deci…

Maia Sandu- “Președintele în blugi”

De la ea personal, am așteptat o campanie mult mai inovațională, în primul rând pentru că în spate are o echipă tânără, majoritatea cu studii superioare făcute în afara țării, dar scenariu rămâne același: universitatea, piața, gara… În ultimul an, eu am impresia că domana Sandu a obosit foarte tare și se lasă mai mult împinsă de val, decât conducător de barcă, cel puțin e o impresie formată în urma fotografiilor postate pe facebook, unele sunt de-a dreptul distructive, prezentând o Maie lehămetită de tot și de toate, în urma cărora eu aș putea doar să-i dau un sfat: “Ia o pauză, mănâncă un Twix” și nicidecum un vot.

14542585_507303492811608_2299689198372653215_o

 

Inna Popenco- doamna de pe billboard

Eu de exemplu nu am auzit-o niciodată pe doamna Popenco vorbind, de dezbateri nici nu mai spun. Ea este președintele tip, care acordă distincții și medalii. Zâmbet forțat, vorbă puțină și eleganță, pentru un medic din orașul Orhei consider că are o garderobă diversă și sofisticată, iar pentru un președinte, cred că prea târziu a “ieșit în lume”

 

14682196_1161802020552269_1909957299809603591_o

 

Silvia Radu- mama poporului

Dacă aș fi la un show tv i-aș zice: “noutatea acestui sezon”. Puternică, deșteaptă, independentă, eu nu îmi amintesc un alt candidat independent care s-a făcut la fel de vizibil ca această doamnă. Nu înțeleg de ce s-a aventurat într-o luptă  investind bani, timp și putere, știind din start că nu are nici o șansă?! Cred că doamna e o mamă bună,(o calitate promovată intens), dar personal niciodată nu mi-aș scoate copii la pescuit pe un frig de crapă pietrele, doar de dragul a 5 fotografii electorale.

14633138_1129573570472906_1186885598162833618_o

Maia Laguta- civilizația Maia

Atunci când am uitat de această figură a politicii din Republica Moldova, hop și noi, și nu pur și simplu, dar în costum de baie, poate e o tactică “împrumutată” de la Angela Merkel, care tot apăruse goală pușcă pe internet,dar eu mai demodată din fire nu am putut aprecia dezgolirea. Doamna Laguta ar fi trebuit să înțeleagă, înainte de a le posta pe net că pensionarii din Republica Moldova nu sunt atât de toleranți cu goliciunile ca cei din  Germania. În rest colorată, bătăioasă și haioasă, numai bună de simbol al unui stat.

maia

 

Ana Guțu – candidata “emo”

Dacă nu i-aș fi văzut numele pe listele candidaților publicate de media, nici nu aș fi știut că ea este una dintre pretendente la funcția de președinte. E liniște și pe facebook, dar și prin presă, deci până la urmă nu e atât de important să câștigi, e mult mai frumos să participi.

646x404

 

Vă pup în suflet, în inimă și-n gând….Fabricat Acasă!

 

*Toate fotografiile sunt copiate de pe internet

*Majoritatea din profilurile facebook a candidaților vizați

Comentează