El pur și simplu e îndrăgostit de flori, în rest “e doar o baltă”.  Cu multe broscuțe și câțiva șerpi, “dar foarte prietenoși”. Pe mine informația cu șerpii nu prea m-a încântat, în schimb fetele au insitat să vedem nuferii și să organizăm micul nostru picnic în 3.

La Bardar am ajuns pe la 12:00, mai erau doar câteva familii și “Domnul” , dacă sincer îmi e complicat sa-i zic “Proprietarul” J .  Îmbrăcat într-o salopetă muncitorească, mai întâi pe o voce scăzută ne-a spus că micuța baltă găzduiește câteva zeci de soiuri de nuferi, fiecare înflorește și miroase diferit, fiecare are forma și culoarea sa, ba și dimensiunile frunzelor diferă, doar că toate hipnotizează la fel.

Noi am vazut pentru prima dată nuferi și dacă nu am fi avut liberatea de ai atinge puteam să jur că este o plantație artificială…doar ca să dea bine la săteni. Dar nu, ei chiar sunt adevărați, pentru că am făcut un cerc cu bărcuța și ne-am ales câte un nufăr preferat pentru al lua acasă. Un nufăr costă 10 lei…doar 10 lei, pentru că ei sunt flori speciale,  țin foarte puțin. În schimb intrarea, barca, scaunul si euforia sunt absolut gratuite.

”Domnul” nu e prea vorbăreț, mai ales la capitolul taxă de intrare, taxă de plimbat cu barca, răspunde timid : “ așa e corect, florile se vor admirate, de ați veni mâine dimineața să vedeți cât de frumos înfloresc altele noi, iar astea merg la culcare, iar aici pe bucata asta de apă nici nu vă imaginați câte flori se ascund”.

Noi cu siguranță vom reveni, chiar dacă sunt șerpi, de care și uitasem la un moment dat, chiar dacă ne-am ratacit de câteva ori până am gasit pădurea, dar e un colț atât de autentic, atât de idilic și al nostru, încât la un moment dat am uitat că avem două plăcinte în geantă și în fond ne-am pornit la picnic.

Vă pup în suflet, în inimă și-n gând…Fabricat Acasă!

viber-imeageviber-imageeeviber-imageedsviber-imagee3viber-imageeeeeviber-imageeveiber-imageviber-image

Comentează