O cunosc de vreo 15 de ani, frumoasă, carismatică, puternică. Chiar dacă ea nici nu avea habar de prezența mea, eu o urmăream cu gura căscată.  Și nu-i bai că atât de puține lucruri înțelegeam iar unele teme abordate, erau prea departe de impresiile mele roz, eu o apreciam pentru că în viața mea, după mama, devenise “De 3X femeie”

Pe Mihaela Tatu am întâlnit-o cu cinci ani în urmă, la Chișinău.  Ea renunțase deja la televiziune, atunci când eu încă eram îndrăgostită foc de acest fenoment. După câteva încercări la care a supus-o viața, ea și-a ales o altă vocație…să vorbească, fără camere de luat vederi și machiaje sofisticate, fără promter și scenariu scris de către redactori, doar cu câteva notițe  aruncate pe bucăți de hârtie , în fața unui public tratat de la egal la egal.

Ne adunasem cam douăzeci de femei cu vârste și interese diferite, unele dintre noi sigure că le cunoaștem pe toate și eu personal, mai mult “să pun mâna” pe ea decât să o ascult, dar în cele două zile de seminar, eu nu doar am ascultat-o, dar am și auzit-o și atunci am înțeles un lucru care nici acum nu-mi dă pace, celor din jurul meu le este atât de dificil sau ușor cu mine, pe cât de dificil sau ușor îmi este mie cu ei.

Pe 13 mai, Mihaela Tatu vine la Chișinău, unii vor cataloga evenimentul ca pe un alt seminar organizat în mica noastră țară. Eu în schimb înțeleg că doamna Tatu poate fi mai mult decât un spicher, iar după toate balenele care au invadat viața adolescenților noștri, ea a ales să discute pe o temă care a devenit dureroasă – Generația Iphone. Știu că această întâlnire va fi fără artificii, show și aplauze furtunoase, mai știu că nu tot ce se va discuta va fi comod și vesel, în schimb e ceea de ce avem nevoie la moment  și încă nu este scris în cărțile de psihologie și autocontrol, este ceea ce  doare, dar încă nu facem nimic să combatem, e ceea ce ne frământă și împotriva căreia nu există medicament, dar există ea frumoasă, carismatică și puternică, mamă, femeie și exemplu, care mie personal mi-a marcat adolescența și m-a făcut să o iubesc o dată și pentru totdeauna, Mihaela Tatu.  Iar atâta timp cât are forța să se facă auzită, merită să “pui mâna”  pe doamna care și  fără camera de luat vederi rămâne de trei ori femeie.

Va pup în suflet, în inima și în gând…Fabricat Acasă!

 

Comentează